Ta hand om din tatuering

När du har skaffat din nya tatuering hoppas vi förstås att du är nöjd med den! Det finns en del saker att tänka på för att resultatet ska bli så bra som möjligt.

När din tatuering är gjord kommer den plastas in. Efter några timmar bör du ta av plasten och tvätta av din tatuering från rester av blod, färg och sårvätska. Tänk på att använda oparfymerad tvål eller tvål som är särskilt tillverkad för  att tvätta tatueringar. Tatueringen kan vara öm, men den måste tvättas av.

När du torkar av din tatuering ska du badda den försiktigt, och sedan låta den lufttorka. Ifall det kommer sårvätska ur tatueringen ska du badda av den försiktigt med ren mjuk handduk. Upprepa tills det inte savar mer.

När din tatuering är ”torr” är det dags att smörja in den. Gör detta med Helosan eller salva som är speciellt framtagen för tatueringar. Smörj in tatueringen flera gånger om dagen, men inte i för tjocka lager.

Tänk på hygienen. Det är direkt nödvändigt att du har rena händer när du smörjer in din tatuering.

Efter ett tag kan tatueringen börja klia. Tänk då på att du inte får klia på den. Inte heller ska du peta bort skorpor, då färg i så fall kan lossna från tatueringen. Alla skorpor måste lossna av sig själv.

Du bör inte sola på cirka 5-6 veckor, och sedan bör du använda hög solskyddsfaktor när du solar.

Under läketiden bör du inte bada, varken inomhus eller utomhus. Skydda din tatuering även när du duschar, och använd parfymfri tvål eller tvål som är tillverkad för att tvätta tatueringar.